Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

1 jul 2014

Lenigheidsoefeningen voor thuis

/
Geplaatst door
/
Comments0

Lenigheidsoefeningen voor thuis zijn handig als je streeft naar flexibelere spieren. Als je Yoga alleen wilt gebruiken om leniger te worden, kan het zo zijn dat je de oefeningen liever alleen thuis uitvoert, in plaats van in gehele Yoga lessen.

Het is belangrijk om er altijd voor te zorgen dat je je spieren eerst opwarmt. Als je dit niet doet en gelijk met de oefeningen begint, kan je ernstige blessures oplopen!

Met het gewone “rekken en strekken” kun je je spieren opwarmen. Dat is perfect om je work-out mee te beginnen, maar echt leniger worden bereik je hier niet mee.

Om echt leniger te worden zal je je spieren goed moeten trainen. Na een goede opwarming, moeten de Lenigheidsoefeningen voor thuis dus de basis van je workout worden!

Yoga is een perfect middel hiervoor, Yoga kent namelijk vele soorten lenigheidsoefeningen voor thuis die je gemakkelijk kan doen.

Bikram Yoga staat erom bekend de flexibiliteit te bevorderen.

Yoga en Lenigheidsoefeningen voor thuis

Een belangrijke kant van de Yoga, is het verbeteren van de flexibiliteit van je spieren. Je wordt daardoor leniger.

Nu is het nooit zo dat er als beginnende Yogi van je verwacht wordt dat je je benen in je nek kunt leggen. Ook bewegingen als de spagaat zijn niet bepaald beginners oefeningen. Bouw dus rustig op, tot een niveau wat jij prettig vindt!

Je traint met Yoga oefeningen voor thuis je spieren om je steeds meer bewegingsruimte te geven.

Je traint je spieren bij Yoga door deze als het ware langzaam “op te rekken“. Als je je spieren oprekt, worden deze langer. Je kunt daardoor dieper doorbuigen bijvoorbeeld. Gevolg daarvan is dat je leniger wordt!

Het nut van Lenigheidsoefeningen

Maar wat heeft die lenigheid nou eigenlijk voor toegevoegde waarde?

Lenigheid is enorm handig binnen de Yoga. Door lenig te zijn kan je bij iedere oefeningen nét even dat beetje extra geven waardoor je jouw lichaam beter kan trainen.

Als je een oefening uitvoert geldt over het algemeen, dat hoe dieper je de oefening kunt uitvoeren, des te beter deze resultaat geeft.

Je spieren worden tenslotte meer belast, en dus meer getraind!

Voorbeelden van Lenigheidsoefeningen voor thuis

Wil je graag direct thuis aan de slag met lenigheidsoefeningen? Kijk dan gerust nog eens naar ons artikel ‘Lenig worden, ook als ik helemaal niet lenig ben?’

Hier geven we je diverse, gemakkelijk thuis toepasbare oefeningen. Zo kun je gelijk aan de slag.

Ook kan je beginnen met het oefenen van onderstaande Yoga oefeningen en houdingen:

Lijkt Yoga je wat en wil je serieus aan de slag met een aantal Yogalessen om onder andere je lenigeheid te trainen? Dan hebben we een complete online beginnerscursus voor je klaar staan. Klik hier voor wat meer info.

Laat hieronder jouw beste tips achter om leniger te worden!

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

Laat een reactie achter