Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

12 feb 2014

Kundalini Yoga oefeningen, energie ten top!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Kundalini Yoga oefeningen zorgen ervoor dat er energie in je lichaam vrij komt. Hierbij worden de Chakra’s geopend. De energie en kracht komt van binnen uit. Door je van binnen uit energiek en goed te voelen, kun je dit gemakkelijk naar anderen uitstralen.

Yogi Bhajan bracht Kundalini Yoga in de jaren 60 richting het westen. Hij vond het zijn plicht deze vorm uit te dragen naar andere mensen, omdat hij zich bij deze vorm heel goed voelde.

Tijdens Kundalini Yoga worden de oefeningen, ook wel Asana’s genoemd, dynamisch uitgevoerd. De ene oefening vloeit dus over in een nieuwe oefening. De houdingen worden hierbij precies binnen het voorgeschreven tijdslimiet uitgevoerd.

Oefeningen kunnen bijvoorbeeld bij Hatha Yoga ook statisch uitgevoerd worden. Hierbij heeft elke oefening een eigen begin en een eigen afsluiting. Een ander verschil is, dat bij Hatha Yoga het tijdslimiet niet zo’n grote rol speelt.

kundalini yoga oefeningen

Chakra’s en Kundalini Yoga oefeningen

Chakra’s bevinden zich in een rechte lijn langs het ruggenmerg van de stuit tot aan de kruin. Al deze Chakra’s samen vormen het energiecentrum van het lichaam.

Kundalini Yoga oefeningen zorgen ervoor dat deze Chakra’s geopend worden, zodat de energie optimaal door je lichaam kan stromen.

Voor mensen die net beginnen met het uitvoeren van Yoga, kan het uitvoeren van Kundalini Yoga oefeningen soms wat onwennig aanvoelen.

Het bijkomende gevaar kan zijn, dat daardoor de Chakra’s op een verkeerde manier geopend worden, waardoor deze ook teveel energie af kunnen gaan geven.

Aan te raden is om vooral in het begin Kundalini Yoga oefeningen uit te voeren onder leiding van een professional. Daarbij kun je ervoor kiezen eerst te starten met Hatha Yoga oefeningen, de basis van alle andere soorten Yoga.

Zo maak je gemakkelijk kennis met de basis en kun je vanuit daar experimenteren met nieuwe, interessante vormen als Kundalini Yoga.

Ademhaling en meditatie tijdens Kundalini Yoga oefeningen

Doormiddel van de uitvoering van Kundalini Yoga oefeningen en de ademhaling worden de geest en de ziel één. De volledige ademhaling, oftewel Pranayama, kan heel bepalend zijn voor de lichamelijke gesteldheid.

Adem je snel of langzaam. Ben je boos, angstig, blij of juist heel kalm. Al deze emoties kunnen ervoor zorgen dat je anders ademt.

Meditaties zijn daarnaast ook erg belangrijk. Deze kun je stil uitvoeren, maar kunnen ook heel dynamisch uitgevoerd worden. Denk bij een dynamische uitvoering aan een bepaalt ademritme, of verschillende mantra’s.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 1700+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter