Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

11 mei 2014

Kundalini energie (Artikel 2/3)

/
Geplaatst door
/
Comments0

In het vorige artikel hebben we je uitgelegd wat Kundalini Yoga is. In dit artikel duiken we iets dieper en focussen we ons op de Kundalini energie.

Kundalini energie is energie die vrijkomt bij het openen van je Chakra’s. Het vrijkomen van Kundalini energie vindt plaats door speciale oefeningen te doen. Deze oefeningen zijn kenmerkend voor Kundalini yoga.

Kundalini energie is een bijzondere vorm van energie. Deze energie wordt namelijk op een directe wijze vrijgegeven in het lichaam. Wanneer een Chakra zichzelf geopend heeft wordt de energie via het zenuwstelsel door het lichaam geleid, deze “spontane energie” is direct voelbaar.

kundalini energie

Het ervaren van Kundalini energie vraagt veel geduld, dit klinkt misschien wat tegenstrijdig met “spontane energie ervaring”.

De reden hiervoor is namelijk dat Kundalini energie alleen op een goede manier kan vrijkomen wanneer de Chakra’s zich op een juiste manier geopend hebben.

Een goede opening van je Chakra’s is voor beginnende Yogi helaas wat lastiger, het vraagt veel ervaring met Yoga om dit op een juiste manier te doen. Kundalini Yoga is dan ook niet heel erg geschikt voor beginners binnen de Yoga.

Aangeraden wordt om Kundalini Yoga pas te beoefenen na een bepaald basisniveau in de Yoga, vele Yogi volgen daarom eerst een aantal Hatha Yoga lessen.

Kundalini energie en aura’s   

Misschien heb je de term “aura” wel eens horen vallen. Aura’s worden vaak gekoppeld aan spiritualiteit en geesten. Interessant is dat aura’s onderdeel zijn van hetzelfde energiestelsel als Kundalini energie, en veel worden beschreven in de Yoga.

Binnen het Hindoeïsme, de basis voor de Yoga, wordt alles op aarde als energiestromen ervaren. Energie gaat nooit verloren maar verandert alleen van vorm. Op dit gebied kan er een verband gelegd worden tussen Kundalini energie en de spiritualiteit. 

Sommige mensen beweren aura’s te kunnen zien rondom mensen, vaak zijn deze ook nog te onderscheiden in kleuren. Hoe gek het misschien ook klinkt, dit zou best waar kunnen zijn.

Wanneer een bepaalde Chakra dominant energie uitstraalt ten opzichte van de andere Chakra’s kan deze de Kundalini energie uit evenwicht brengen, je voelt je dan lichamelijk of geestelijk uit balans.

Hoewel het niet bewezen is, zou het zo kunnen zijn dat sommige mensen de dominante Chakra kunnen waarnemen als een kleur.

Dit komt omdat de Chakra’s in het menselijk lichaam die zich allemaal bevinden  rondom de wervelkolom, het zenuwcentrum van het lichaam, te onderscheiden zijn in zeven Chakra’s met allemaal een bijbehorende kleur.

Aura’s rondom mensen zouden dan ook door sommige mensen goed aangevoeld worden, waar andere mensen deze zelfs kunnen waarnemen en beschrijven.

Of je de energie nu ziet of voelt, over het bestaan van Kundalini energie lijkt geen discussie meer mogelijk.

Klik hier om het derde artikel uit deze Kundalini Yoga serie te lezen: Kundalini Reiki.

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

Laat een reactie achter