Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

19 jun 2018

Yoga op vakantie, 4 tips waarmee je direct aan de slag kunt!

/
Geplaatst door
/
Comments4

Op het moment van schrijven zit ik in de Ardèche in Frankrijk en deze plek bracht me de inspiratie om een blog te schrijven met tips voor yoga op vakantie.

Hoe fijn is het om je matje mee te nemen en eens uit te rollen op een andere plek dan thuis of in je vaste studio? Super fijn als je het mij vraagt!

Maar wat nou als die inspiratie om alles vrij te laten flowen niet komt of je eigenlijk gewend bent dat de docent de les voor jou bedenkt? Lees dan hieronder 4 tips die er voor zorgen dat jij zorgeloos je Zonnegroetjes en meer kunt doen op die prachtige vakantiebestemming.

yoga op vakantie

1.   Yogales op Youtube

Heel makkelijk, gratis en toegankelijk. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon, tablet of laptop. En daarnaast natuurlijk WiFi of een werkende internetverbinding (wat bijna overal wel is).

Youtube staat vol Yogavideo’s die je helpen om op vakantie lekker met Yoga bezig te blijven. Omdat Youtube video’s gratis zijn is het soms echter wel goed zoeken naar goede Yogavideo’s die écht werken en goed zijn.

Heb je al wel eens gezien dat Happy With Yoga ook een Youtube kanaal heeft? Hier staan ook een aantal goede lessen op!

2.   Online yogalessen

Er zijn verschillende websites waar je online Yogalessen kunt volgen. Soms bestaan deze uit losstaande cursussen en soms uit een abonnement waar je per maand een X bedrag voor betaald.

Wist je trouwens dat Happy with Yoga binnenkort ook een platform met losse lessen lanceert?

Een voordeel van online Yoga is dat je veel keuze hebt uit stijlen, docenten, intensiteit en duur van de lessen. Zo kun je een les perfect passend maken voor de tijd die je hebt, waar je ook bent.

Ook kun je de lessen perfect afstemmen op datgene waar je behoefte aan hebt.

Yoga op vakantie

3.   Volg een vaste sequence

Een vakantie kan ook een mooi moment zijn om je te verdiepen in een nieuwe, vaste sequence of wellicht de sequence die je met enige regelmaat oefent.

Een goed voorbeeld hiervan is de Ashtanga Primary Series. Dit is een vaste serie, die dus altijd hetzelfde is. Maak een printje van de serie en leg deze naast je mat. Zo kun je makkelijk even kijken als je het niet meer weet.

Zegt Ashtanga Yoga jou nog niet zo veel? Lees dan eerst dit blog voor een introductie in Ashtanga Yoga en enkele houdingen uit die serie.

4.   Ga op een Yogavakantie

De beste tip heb ik natuurlijk voor het laatst bewaard, maar je kunt natuurlijk ook op Yogavakantie gaan!

Een heerlijke vakantie met fijne yogalessen, andere yogi’s, lekker en gezond eten en nog veel meer. Ik kan het echt iedereen aanraden, een Yogavakantie is zo’n mooi cadeau voor jezelf.

Hopelijk kun je met deze tips aan de slag en worden jouw yogasessies op vakantie onvergetelijk. Mocht je mooie foto’s hebben deel ze dan vooral op Facebook & Instagram en vergeet niet Happy With Yoga te taggen. Ik kijk uit naar al jullie vakantiekiekjes!

Mocht je dit blog lezen in een wintermaand, verwijs ik je graag door naar een blog dat ik eerder dit jaar schreef over yoga tijdens je wintersport.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 1700+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

4 Responses

 1. Janna

  Ja! Ga op een yoga vakantie!!
  Ik ben laatst naar een yoga retreat in zuid-west Portugal geweest, en die kan ik iedereen van harte aanbevelen. Zo mooi daar! Heel leuke sfeer, op een prachtige plek (eco farm, dichtbij verschillende mooie stranden met wilde cliffs), te lekker eten (recht van het land) en heerlijke lessen (ook met meditatie enzo). De combinatie met surfen is ook echt een aanrader. Yoga en surfen zijn meer met elkaar verbonden dan ik verwacht had. En het is gewoon ontzettend leuk om te doen!
  Je laadt jezelf volledig op, en die frisse energie blijft ook lang hangen. Ik vond het echt heel fijn – dus het klopt dat deze optie ook in het rijtje staat! 😉

  1. Niki Huntjens

   Hi Janna,
   Wat tof, yoga & surfen! Dat lijkt mij inderdaad ook echt een heerlijke combinatie 🙂 Thanks voor je aanvulling op de tip 😉

  1. Niki Huntjens

   Hoi Caroline,
   Wat leuk om te lezen dat je nu ook yoga gaat doen op vakantie! Het gaat je vast goed bevallen 😉

Laat een reactie achter