Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

2 jan 2018

10 plekken op de wereld waar je volledig tot rust komt

/
Geplaatst door
/
Comments0

Dit is een éénmalig gastblog van Anthony van Paperflies.com


Terwijl ik deze blog schrijf kijk ik naar buiten en zie ik overal mensen. Ik zit midden in Amsterdam. Heel de dag lang hoor ik auto’s toeteren, fietsers bellen, sirenes loeien en om de twee minuten hoor ik de bel van de tram.

Amsterdam is niet bepaald een plek waar je naar toe moet gaan voor je rust. Maar waar in de wereld kan je dat wel? Ik heb 10 plekken in de wereld beschreven waar je volledig tot rust kan komen.

yoga

10 plekken in de wereld waar je volledig tot rust kan komen

1. Bezoek de wereldhoofdstad van Yoga. Rishikesh, India

Aan de voet van de Himalaya bevindt zich de stad Rishikesh. Wereldwijd is deze stad bekend als ‘The World Capital of Yoga’. Vele grote yogi’s en goeroe’s leven in deze stad. De stad helpt je te ontspannen en geeft je een boost in je energie.

2. De geboorteplaats van Gautama Boeddha. Lumbini, Nepal

Lumbini in Nepal staat bekend als de geboorteplaats van Gautama Boeddha. Siddartha Gautama (Boeddha’s echte naam) was een Indiase prins. Hij leefde rond het jaar 500 voor Christus. Zijn ouders kreeg van verschillende wijzen te horen dat hun kind een groot leider zou worden of alle aardse goederen zou verwerpen en de verlichting zou bereiken. Zijn vader wilde dat hij heerser zou worden. Tot ze 29ste levensjaar bleef Siddartha in het paleis van ze vader en kreeg alles wat ze hartje begeert. Na 29 jaar ging hij de stad in en kwam tot de schrik dat het leven niet zo goed is. Hij zag een monnik lopen die al zijn bezittingen weggaf, zonder daar geld voor te vragen. De monnik leefde simpel en richtte zich op spirituele ontwikkeling. Paar dagen later verlaatte Siddartha het paleis om op zoek te gaan naar spirituele verlichting. De rest is geschiedenis.

Boeddha

3. De plek waar Boeddha verlichting bereikte: Mahabodhitempel India

De Mahaboditempel is de plek waar Siddartha Gautama verlichting bereikte. Daarom is het ook een belangrijke plek voor boeddhisten. Bij deze tempel kom je echt volledig tot rust.

4. Een stukje hemel op aarde. Cenote Ik-Kil, Mexico

Ik-Kil is een bovengrondse poel in Mexico. Vroeger werd deze Cenote gebruikt door de maya’s om ceremonies en offers te brengen. Tegenwoordig is het een stukje hemel op aarde. Heel de plek straalt iets magisch uit. Je kan hier een heerlijke verfrissende duik nemen om volledig tot rust te komen.

5. Het paradijs van de Filipijnen. El Nido, Filipijnen

De filipijnen alleen al is een zeer rustgevende plek. Azuurblauwe zee, witte parelstranden en een natuur waar je van wegdroomt. De Filipijnen biedt het allemaal. Maar als je echt naar een rustgevende plek toe wilt, dan moet je naar El Nido. El Nido is een strand omringd door hoge rotsen. De enige mogelijkheid om er te komen is, wanneer je onderwater door de grot heen zwemt.

6. Ietsjes dichterbij huis ontspannen? Ga dan naar IJsland

In IJsland vind je namelijk The Blue Lagoon in IJsland is een lagoon gelegen op een lavaveld. Het water komt uit de aarde van maar liefst een diepte van 2000 meter. In deze lagoon kan je heerlijk genieten van verwarmde zeewater en genieten van het uitzicht op de ijsbergen.

ijsland

7. De op één na grootste zoutvlakte ter wereld. Salar de Uyuni, Bolivia

Een meest afgelegen plek is bijna niet te vinden. Salar de Uyuni is zoutvlakte van maar liefst 10.582 vierkante kilometer. Wanneer er een klein laagje wat op de vlakte staat, lijkt het net een spiegel.

8. Genieten van een heerlijke zonsopgang – Mt. Bromo, Indonesië

Wanneer je naar Java toe gaat en aankomt op Jakarta zal denken wat een chaos hier. Maar zodra ja richting Mount Bromo gaat wordt het allemaal een stuk rustiger. Wanneer je ervoor kiest om de zonsopgang te bewonderen vanaf de top van Mount Bromo. Realiseer je je hoe mooi de wereld wel niet kan zijn.

9. Tianzi gebergte in China

Ooit een keer de film Avatar gezien? Dan herken je dit gebied meteen. Het Tianzi gebergte in China zijn hele grote rotsen tot wel een hoogte van 200 meter. Dit gebied is ontstaan door erosie.

10. De tulpenvelden in Nederland

Ook hier in Nederland heb je hele rustgevende plekken. Zo kan je je rust vinden in de tulpenvelden in Nederland. Vooral in de lente en in de zomer is het een genot om hier te zitten en te genieten van de omgeving.

Tulpen

Wil jij binnenkort naar deze rustgevende plekken? Kijk dan op www.paperflies.com. Bij PaperFlies wordt met één zoekopdracht 1200 reiswebsites vergeleken om de beste vliegticketdeal te vinden. Ook je vliegtickets voor de Yogavakanties van Happy with Yoga kun je natuurlijk bij ons boeken!

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

Laat een reactie achter