Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

4 feb 2015

Volle Maan Meditatie

/
Geplaatst door
/
Comments0

*Dit is een gastblog van Susanne van Brunschot.

Vandaag (4 Februari 2015) staan de zon en maan weer op één lijn en doordat de maan dan het zonlicht geheel weerkaatst zien wij vanaf de aarde een ronde verlichte bal, of te wel, het is volle maan!

De maan staat direct in verbinding met water. Zij zorgt voor de getijden op zee (eb en vloed) maar ook voor het water in ons lichaam wat immers voor 70% hier uit bestaat.

Rond volle maan voelen veel mensen zich emotioneler. Misschien herken je bij je zelf dat je rond deze periode onrustiger, bent, lichter slaapt, meer droomt en mogelijk wat lichter geraakt bent.

Door dat je in deze periode gevoeliger bent is het een mooi moment om het licht naar binnen te laten schijnen door middel van meditatie, oftewel een volle maan meditatie.

Hoe de je een Volle Maan Meditatie?

Een volle maan meditatie kan je uiteraard in lotus houding op je yoga mat doen maar het kan ook heel inspirerend zijn om een meditatieve wandeling te maken. Dit hoeft geen urenlange wandeling te zijn. Een half uurtje kan ook al zeer verhelderend werken!

Als we naar de natuur kijken dan zien en voelen we dat we op de grens staan van winter en lente. Ook al lijkt alles er nog stil en kaal uit te zien, in het onzichtbare is er al volop beweging. Zaden ontkiemen en de sapstromen van de bomen komen op gang.

De natuur ontwaakt langzaam uit haar winterslaap. Moeder aarde is zwanger van nieuw leven.

In oude tijden toen mensen veel dichter bij de natuur stonden en volgens het ritme van de maan leefden, werd dit gevierd door middel van het feest Imbolc wat letterlijk “in de buik” betekend.

Dit feest valt op de eerste volle maan wanneer de zon in het sterrenbeeld waterman staat. En dat is dit jaar op 4 februari.

volle maan meditatie

 

Hoe kun je dit nu vertalen naar jezelf als individu?

Je zou je af kunnen vragen wat er in jou aan het ontwikkelen is. Wat is nog onzichtbaar voor de buitenwereld, maar in het verborgene zeker in beweging? Wat in jou is aan het ontwaken? Denk hierbij aan bijvoorbeeld talenten, ideeën en mogelijkheden.

Deze vragen zou je mee kunnen nemen in je Volle Maan Meditatie, zittend of wandelend.

En weet; dit hoeven zeker geen grote dingen te zijn. Alles begint in het klein dus heb vooral aandacht voor juist die hele subtiele waarnemingen!

Ik vind het zelf fijn om zo’n volle maan meditatie af te ronden met de yoga groet aan de maan.

Happy full moon!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter