Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

14 jul 2019

Negatieve energie loslaten – 3 tips om direct toe te passen!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Negatieve energie loslaten.. Waarom is dat zo belangrijk?

Alles is energie: je emoties, gedachten, fysieke lichaam, chakra’s en ga zo maar door. We zijn in feite een vibrerende massa waardoor altijd alles in beweging is.

Je komt in je leven allerlei soorten energie tegen, ook wel positieve of negatieve energie genoemd.

Je herkent het vast wel dat je soms leeg en moe thuis komt na een dag werken met vervelende collega’s die niet op jouw golflengte zaten, of de altijd maar klagende vriendin waardoor je futloos uit je afspraak komt.

Hoe herken je negatieve energie en hoe laat je die energie los om plaats te maken voor positiviteit? Daar gaan we het over hebben in dit artikel.

negatieve energie loslaten

Het herkennen van andere energieën

Allereerst heb jij zelf jouw unieke energie. Dat is ontwikkeld door waar je vandaan komt, wie je om je heen hebt en welke materie je om je heen hebt verzameld.

Al deze energie vibreer je door aan de wereld. Energieën van buiten, van andere mensen, is dus niet jouw energie.

Hoe meer je je hiervan bewust wordt, hoe gemakkelijker je energie van buiten herkent. Als je je namelijk bewust bent dat het niet jouw energie is die je voelt, kun je het buiten houden of los laten.

Het fijne is dat als je snapt dat jouw energie maakt tot wie je bent, je de energie van anderen niet meer nodig hebt en afhankelijk bent.

Je kunt zelf het heft in handen nemen om richting te geven aan jouw leven.

Negatieve energie loslaten: 3 tips

Als je je dan toch moe, leeg of futloos voelt door die zeurende collega’s of de klagende vriendin, dan is het tijd om die negatieve energie los te laten.

Alleen door loslaten maak je ruimte voor nieuwe positieve energie.

Dat loslaten kun je doen op veel manieren. Hieronder bespreek ik er graag 3 met je:

Tip 1: Mediteren met edelstenen

Meditatie zorgt ervoor dat je je gedachten kunt observeren. Met edelstenen kun je de verdieping opzoeken tijdens het mediteren.

Edelstenen zijn miljoenen jaren oud en komen uit de aarde. Op het moment dat je veel negatieve gevoelens ervaart of jezelf futloos voelt, zend je lage vibraties uit. Edelstenen kunnen er dan voor zorgen dat je weer op de juiste golflengte komt.

Een bergkristal bijvoorbeeld, is als het ware een zuiverende spiegel, waardoor je weer kunt connecten met je eigen hart en geest.

Voordat je begint met mediteren is het raadzaam om je eerst voor te bereiden zodat je borstkast opent en de rugspieren ontspannen.

Ga voor vijf tot tien minuten achterover met je rug op een yoga bolster liggen waarbij je in iedere hand alvast een bergkristal vasthoudt. Negatieve energie loslaten wordt daardoor namelijk een stuk gemakkelijker.

liggende vlinder

Tip 2: Yoga houdingen met de focus op ruimte maken

Door middel van yoga kun je negatieve energie loslaten. Oefeningen met zijwaartse buigingen zijn houdingen om nieuwe ruimte te maken.

Zo kun je met een zittende zijwaartse buiging ruimte creëren en door middel van een juiste ademhaling hernieuwde energie inademen.

Leg de nadruk op comfort tijdens deze yoga oefeningen en zorg dat je je lichaam de juiste ondersteuning in de vorm van yoga accessoires biedt zoals een yoga blok of warme deken.

Tip 3: Ga de natuur in!

Jezelf losmaken van je malende gedachtestroom en verbinden met de natuur is een mooi middel om negatieve gedachten los te laten.

Op het moment dat je naar buiten gaat en de natuur tegemoet treedt, voel je vaak al snel een gevoel van rust. De gedachten lijken minder erg en de frisse lucht zorgt voor hernieuwde energie.

nature quote

Voorkomen is beter dan genezen

Natuurlijk is het beter om negatieve energie te voorkomen dan te genezen, dus neem goed de tijd om jouw leven en omgeving te bekijken zodat je de negatieve energie zo min mogelijk bij jou in de buurt hebt.

Zeg nee tegen afspraken met vrienden waarbij je geen goed gevoel hebt, en ga een keer niet naar die verplichte verjaardag, waarbij je al moe wordt als je eraan denkt.

Zorg dat je goed naar jezelf luistert.

Als je écht naar jezelf gaat luisteren, vinden er misschien wel veranderingen plaats in je leven waar je de rest van je leven profijt van hebt.

Namasté,
Lisanne


Dit blog is een bijdrage van Superyoga.nl

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

Laat een reactie achter