Mindfulness en Yoga dag beginners

Mindfulness en Yoga dag voor beginners in Zwolle

Op de Yoga & Mindfulness dag gaan we stap voor stap aan de slag met Yogahoudingen en Mindfulness oefeningen.

Denk je er al langer over na om te beginnen met Yoga en Mindfulness? Dan is dit de ideale kennismakingsdag waarop we samen met andere beginners aan de slag gaan om alle basisoefeningen rustig onder de knie te krijgen.

Een dag helemaal voor jezelf. Zonder afleidingen van telefoons of andere digitale impulsen nemen we deze dag de tijd om aan onszelf te werken. Niet alleen aan een gezonder lichaam, maar ook aan een gezondere geest. Want dit is minstens net zo belangrijk.

Vaak laten we ons zo erg meeslepen door het dagelijkse leven dat we soms het gevoel hebben dat we ons leven op de automatische piloot leven. Dit zorgt vaak voor stress, sleur en en een gevoel van leegte.

Op de Mindfulness en Yoga dag drukken we even op de ‘reset knop’ en hebben we weer even aandacht voor onszelf.

Voor wie?

Op deze dag is iedereen welkom (16+ jaar). De oefeningen zijn er op gericht om mensen die nog niets of niet zo veel van Yoga en Mindfulness kennis te laten maken met de basisprincipes. Zowel mannen als vrouwen zijn welkom. En je kunt tevens met zijn tweeën of met meerdere personen komen als je dat wilt.

Je hebt het meeste baat bij deze cursus als je een beginner of licht gevorderde bent.

Je hoeft absoluut niet lenig te zijn om mee te kunnen doen. Iedereen kan de oefeningen uitvoeren binnen zijn/haar eigen grenzen.

De voordelen van Yoga & Mindfulness

Een van de grootste misverstanden over Yoga en Mindfulness is dat het zweverig is.

Wij proberen deze ban te doorbreken en laten je zien hoe je met Yoga en Mindfulness onder andere:

– Een krachtiger en sterker lichaam kunt krijgen.
– Meer ontspanning kunt ervaren.
– Minder last hebt van stress.
– Een betere lichaamshouding kunt krijgen (zorgt o.a. voor minder rug-, nek- en schouderklachten).
– Een betere focus kunt krijgen.
– Hoe je op de juiste manier kunt ademhalen voor meer kracht en energie.

Wat leer je tijdens deze dag?

In de Hatha Vinyasa Yoga les gaan we onder andere aan de slag met balanshoudingen, een aantal basishoudingen en series, ontspannende houdingen en een aantal ontspanningsoefeningen. Daarnaast gaan we uitgebreid aan de slag met de ademhaling en hoe dit direct voor meer energie en rust kan zorgen en stress kan verminderen.

De adem leidt je in de houdingen, waardoor je zult merken dat je misschien veel langer in een houding zult staan, of dat je veel langer door kunt gaan dan dat je vooraf gedacht zou hebben.

Tijdens de Mindfulness oefeningen leer je de achtergrond en voordelen van Mindfulness en gaan we aan de slag met praktische oefeningen die je ook thuis kunt doen. Tijdens deze sessies ontdek je hoe je Mindfulness kunt gebruiken voor het ontwikkelen van een ijzersterke focus, een ontzettend goede stressbestendigheid en het bereiken van innerlijke kalmte, ongeacht de chaos in de buitenwereld.

Praktische info

Wanneer? – Zondag 23 april van 13.30u tot 17.30u
Waar? – Studio Yoga Zwolle – Rijnlaan 25, 8032 JZ Zwolle
Kosten voor de gehele cursus? € 47 (incl. gezonde snack en koffie / thee / water)
Wat je niet moet vergeten: Trek comfortabele kleding aan en neem bij voorkeur twee grote handdoeken en een flesje water mee.
Minimum aantal deelnemers: 8

Schrijf je hier in voor de cursus:

(Deze workshop is op dit moment volgeboekt. Houd de website goed in de gaten voor onze nieuwe events.)

Vragen? Stuur ons dan even een mailtje!